Photo Booth

Wil jij een Photo Booth huren voor je bruiloft, feest of evenement?

Waar moet je op letten bij het huren van een goede photo booth? Bekijk onze top 10!

Onze absolute nummer 1 tip – Licht

Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten photo booth formules, zoals LED palen, fotohokje, fotozuil of een fotopaal. Maar als jij voor kwaliteit gaat dan kies je voor een photo booth die gebruik maken van echte flitsers. Waarom? De meeste foto’s worden tegenwoordig gemaakt met continue licht of LED licht. Heel leuk maar hier ontstaan de slechte foto’s door. Vaak is het licht niet sterk genoeg waardoor je onscherpe en soms donkere foto’s krijgt. Helemaal in donkere ruimte’s is dit een groot probleem. Met normale flitsers heb je hier geen last van en haarscherpe foto’s. Dé reden waarom wij alleen nog maar met flitslicht werken.

Tip 2 – Kwaliteit van de camera, printer en foto’s

Zonder goede camera krijgt u geen goede foto’s. Gebruikt het bedrijf een professionele camera? Het gebeurt nog te vaak dat bedrijven gebruik maken van webcams, Ipad-camera en goedkope versie’s van GoPro’s. Op een feestje is het donker en zeker in combinatie met licht heb je een goede camera nodig. Wij gebruiken een professionele spiegelreflex camera en hebben ook meerdere camera’s bij ons. Ook de printer is een puntje. Je wilt gewoon een professionele evenementen printer en geen printje uit een huis-tuin-keuken printer. Wij hebben geïnvesteerd in professionele printers met foto’s die watervast en kras bestendig zijn. Dus pakt iemand een foto aan met zijn natte handen van een bierglas dan is er niets aan de hand. Het vocht wrijf je er makkelijk van af en het tast de foto niet aan.

Tip 3 – Wat is de afmeting van de photo booth

Wel belangrijk om te weten hoeveel ruimte het van je feestoppervlak in neemt. Er zijn verschillende photobooths op de markt en elke booth heeft andere afmetingen. Vraag hiernaar zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 4 – Bediening Photo Booth

Bij sommige verhuurbedrijven is het niet altijd duidelijk hoe de photo booth werkt. En om nou de hele avond iemand uit je eigen gezelschap bij een photo booth neer te zetten is ook niet wenselijk. Helemaal niet als het later op de avond word en de alcohol begint te werken. Of wat dacht je er van dat het apparaat niet werkt? Wij hebben het in de praktijk één keer meegemaakt en konden het direct oplossen. Precies de reden waarom je er bij ons iemand bij krijgt, want je kunt je feest niet overdoen. Je bent nu verzekert van het feit dat de booth de hele avond draait. En als er een probleem is dat er onmiddellijk iemand bij is om het op te lossen.

Tip 5 – Hoeveel mensen kunnen er tegelijk op de foto?

Het voordeel van een achtergrond zoals wij hebben is dat we die zo breed kunnen maken als we willen. Wij overleggen dus graag met jou. Met ons kleinste scherm kunnen we makkelijk twaalf mensen kwijt en hebben zelfs de 20 een keer gehaald. Uiteraard kunnen we ook een groter scherm neerzetten. Dit kost alleen wat extra ruimte op de vloer.

Tip 6 – Wat is de huurperiode van de photo booth

Een aantal bedrijven verhuren tegenwoordig voor 3 uur i.p.v. de standaard 4 uur. Dit is om de prijs er aantrekkelijk uit te laten zien. Let er dus goed op wat je aangeboden word, maar nog belangrijker: Denk na over hoeveel uur je een photo booth op je feest wil hebben. Bij ons kunt u gewoon per uur boeken en hebben we voor de 4 uur een speciale pakket prijs.

Tip 7 – Hoeveel foto’s en welke afmeting word geprint

De meeste bedrijven hebben een maximaal aantal foto’s wat men afdrukt in een bepaald pakket. Vergeet niet te vragen wat de extra kosten zijn als je over dat aantal heen gaat. Wij houden niet van deze manier van werken en weten wat we maximaal per uur kunnen printen. Dit calculeren we meteen in en je bent dus verzekerd dat er bij ons achteraf geen extra kosten in rekening gebracht worden. Vergeet ook niet te vragen wat de afmeting is van de foto. Bij ons zijn dit 10×15 prints. Op aanvraag hebben we ook 13×18 en 15×20

Tip 8 – Extra printjes van één foto

Je bent net superleuk met een hele groep op de foto geweest en wacht vol spanning op de foto’s. Helaas een teleurstelling als er maar één printje uit de printer komt. Wie gaat deze foto nu meenemen? Kies dus voor een photobooth die dubbel of nog vaker kan afdrukken. Green Screen Fotografie print standaard het aantal foto’s als mensen die er op staan. Zo heeft iedereen die leuke foto! Bij ons geen teleurstellingen.

Tip 9 – Foto’s digitaal

Als opdrachtgever sta je niet de hele avond naast de photo booth, maar je wilt wel graag zien wat er gemaakt is. Worden de foto’s digitaal verstrekt na afloop? Zitten hier nog kosten aan? Niet bij iedereen is dit gratis. Wij leveren dit gratis dezelfde avond nog aan via We Transfer.

Tip 10 – Photo Booth offerte / bevestiging

Een offerte is geen reservering. Soms word dit wel eens gedacht. Zorg dat je een opdrachtbevestiging krijgt van de verhuurder. Dan pas is je boeking definitief.

En last but not least!

Waarom kiezen voor ons? Omdat wij een green screen hebben waarmee je dus meerdere achtergronden kunt printen op de feestavond. Geen standaard photo booth maar iets bijzonders……waarbij we je ook nog als extra service graag willen helpen met de layout van de foto. En nee geen standaard layout wat je vaak ziet, maar originele creatieve layouts die uniek zijn en niet uit bestaande templates komen.