Q&A

Graag geven wij nog wat praktische informatie om ons product zo optimaal mogelijk aan te kunnen bieden. Daarom deze Q&A.

 

Standaard Photo Booth of Interactieve Photo Booth?

Wij maken bij de offerte een verschil tussen een standaard Photo Booth en een interactieve Photo Booth. Dit om de kostprijs te drukken en niet onnodige kosten in rekening te hoeven brengen. De meeste aanvragen zijn bij ons gericht op een Standaard Green Screen Photo Booth, maar wilt u iets anders breng ons dan op de hoogte hiervan.

Wat bedoelen wij met standaard? Dat de mensen voor een scherm staan, eventueel met props zoals brillen, hoedjes, stokjes, pruiken en boa’s. De positie in de foto kunnen we achteraf bepalen.

Wat bedoelen wij met interactief? Dat de mensen bijvoorbeeld ergens op moeten zitten, op een balk moeten staan, ergens aan moeten hangen enz enz. Voor dit soort constructies moeten wij extra dingen bouwen/maken wat nauwkeurig is en wat ons dus ook extra tijd kost. Het is dus afhankelijk van de constructie en de positie in het beeld. Vliegen zoals in één van onze voorbeelden is wel weer relatief makkelijk te maken. Hier zit weer nauwelijks extra tijd in, dus ook geen extra kosten. Het is dus echt afhankelijk van wat je wilt.

Als ik een offerte aanvraag doe heb ik dan ook meteen een optie op die datum?

Nee een offerte aanvraag is alleen een aanvraag naar de prijs. Wij houden dan geen data vast. Het is dus geen garantie dat we ook daadwerkelijk kunnen op de door u aangegeven data. Pas na onze bevestiging is dit voor ons definitief en voor u gegarandeerd. Het gebeurd namelijk vaak dat iemand of niks meer van zich laat horen of na twee maanden terug komt op de offerte. Om die reden houden wij geen data’s vast.

Wilt u een optie dan zult u dit duidelijk aan moeten geven.

Welke werkruimte hebben jullie nodig om de foto's te kunnen maken?

Wij hebben een bepaalde minimale ruimte nodig voor een standaard photo booth om u van een goed resultaat te voorzien. Wij vragen dan ook het volgende voor onze werkplek:

 1. Breed 3 meter (wij hebben ook grotere achtergrondschermen, dan het formaat van het scherm)
 2. Diep minimaal 4 meter bij voorkeur 4-5 meter voor de standaard photo booth (indien er bijzondere opstellingen zijn zullen wij iets anders melden).
 3. De vloer dient vlak te zijn.
 4. Er moet stroomvoorziening zijn. Minimaal 1 stopcontact.
 5. De ruimte moet binnen zijn, of er moet een stevige wind en regen dichte partytent aanwezig zijn. (indien hier twijfel over is behouden wij ons recht om de opdracht af te wijzen)
 6. Indien de foto’s direct online moeten dient er internet aanwezig te zijn.

photo booth green screen

Indien de Green Screen Photo Booth bijzondere opstellingen heeft of een bredere achtergrond, dan zullen wij doorgeven wat de minimale afmetingen moeten zijn.

Ik wil graag reclame op de photo booth?

Dit kan bij de luxe photo booth. Hierin is alles weggewerkt in een fotozuil. U kunt op aanvraag een bestand aanleveren in .TIFF met een ruimte van 152,3 hoog bij 76,2 breed waarvoor wij een speciale reclame sticker kunnen bestellen bij onze leverancier voor de photo booth. Houd u er rekening mee dat er op 121,2 cm hoog in het midden een gat zit van 10 cm / diameter. Deze is voor de camera. Plaats hier dus geen belangrijke informatie of tekst. De kosten voor deze sticker: € 95,- euro ex btw. en éénmalig te gebruiken. Minimaal twee weken van te voren te bestellen.
photo booth, photoboot, fotobooth

Ik wil een eigen achtergrond aanleveren.

Het is mogelijk om een eigen achtergrond aan te leveren. Houd u rekening met de volgende punten anders kunnen wij uw beeld niet verwerken.

 1. De afbeelding dient een .jpg bestand te zijn in het formaat gemeld zoals in de bevestiging.
 2. De afbeelding heeft een sRGB kleurruimte.
 3. De afbeelding is een liggende  of juist een staande foto. Let op dat de overlay hetzelfde formaat heeft als u die ook wilt.
 4. Logo’s en/of overlay dienen aangeleverd te worden in een .png bestand en dienen transparant te zijn.
 5. Al uw beeldmateriaal dient uiterlijk 7 werkdagen voor het evenement bij ons binnen te zijn.
Kunt u een achtergrond verzorgen voor ons bedrijf.

Ja wij kunnen u helpen met achtergronden. Uiteraard willen we het thema weten van wat u in uw hoofd heeft zodat we hier op aan kunnen sluiten. Wij zullen u dan een aantal voorstellen doen. Wij leveren geen beeld waar beeldrechten op zit (bijvoorbeeld Disney, Erasmusbrug of filmbeelden) Wij moeten hiervoor wel minimaal een week van te voren duidelijkheid hebben of de opdracht doorgaat. Dit kan dus alleen als de betaling gedaan is.

U kunt ook beeld aankopen bij Shutterstock. Voor 50 euro heeft u al 5 verschillende beelden die u dan kunt gebruiken.

Ik wil een logo aanleveren.

Houd u rekening met het volgende anders kunnen wij uw beeld niet verwerken.

Logo’s en/of overlay dienen aangeleverd te worden in een .png bestand en dienen transparant te zijn.

Ik wil tekst aanleveren.

Als u wilt kunt u tekst aan de foto toevoegen. Deze tekst kunt u aan ons doorgeven en plaatsen wij voor u in het beeld. U kunt een voorbeeld meesturen indien u zelf weet hoe u het hebben wilt. Daarnaast kunt u het lettertype doorgeven wat u graag wilt gebruiken. Ook kunt u op internet een lettertype opzoeken die wij dan downloaden en gebruiken in uw ontwerp. Stuurt u alleen tekst, dan kijken wij zelf wat het mooiste staat bij uw ontwerp.

Hoe snel kunnen jullie fotograferen / printen?

Wij hebben twee verschillende printers. Wij kunnen printen met een Canon printer in 47 seconden of met onze snelle printer in 8 seconden. Deze laatste heeft onze voorkeur op events met hoge omloopsnelheid. Hierin kunnen wij u adviseren.

Wij fotograferen zo’n 70 foto’s per uur. Dit hangt van de doorloopsnelheid van de mensen af. Wilt u dus veel foto’s dan is het te adviseren om geen attributen te gebruiken. Dit vertraagd namelijk de doorloopsnelheid. Onze apparatuur kan het gewoon aan.

Grotere groepen, attributen en veel keuze’s in achtergronden vertragen de doorloopsnelheid.

Ik wil de foto's graag direct op Facebook?

Wij kunnen het beeld direct op Facebook zetten voor u, indien er internet aanwezig is op de lokatie.
Voorafgaand aan het evenement kunt u eenmalig inloggen, wij zetten het beeld waar u het wilt en loggen aan het eind van uw evenement weer uit. U kunt ons ook tijdelijk beheerder maken op een bedrijfspagina en na het event weer verwijderen.
Een andere optie: Wij zetten het op onze Facebook pagina Green Screen Fotografie en van daaruit kunt u het delen op uw eigen pagina.

Wilt u een eigen website waar uw gasten vanaf kunnen downloaden?

Wij kunnen het beeld direct op een voor u gemaakte website zetten indien er internet aanwezig is op de lokatie. Uw logo word bovenaan de pagina gezet zodat uw gasten uw bedrijf meteen herkennen.
Met onze software kunnen wij het beeld direct uploaden en uw gasten hebben direct toegang tot het beeldmateriaal en kunnen hun foto downloaden of mailen. Deze webpagina blijft 3 maanden online.

Hebben jullie ook een gewone Photo Booth? Dus zonder green screen?

Ja wij beschikken ook over een gewone Photo Booth. Deze word veel ingezet op particuliere feesten. Echter heb je dan alleen de beschikking over één achtergrond en juist daarom is een green screen zo leuk. Meerdere achtergronden waaruit uw gasten/klanten kunnen kiezen. Indien u toch liever een gewone photo booth wenst is dat natuurlijk ook mogelijk.

Van welke props maken jullie gebruik?

Wij beschikken over veel verschillende props en vervangen ook regelmatig de spullen. Wij hebben o.a. snorren, mondjes, brillen, pruiken, boa’s, hawaii slingers, diverse hoeden en petjes, dassen, kaarten met teksten op een stokje enz enz. Regelmatig kopen wij weer nieuwe dingen die we voorbij zien komen. Daarnaast kunnen we voor u ook props in een bepaald thema regelen. Dus heeft u iets heel specifieks dan horen wij dat graag. Wij horen vaak van de evenementen lokatie’s dat we meer dan gemiddeld props bij ons hebben.

Specifieke props die niet in ons assortiment zitten worden wel doorberekend op de factuur.

 Hoeveel tijd hebben jullie nodig voor het opbouwen?

Wij zijn altijd minimaal een uur van te voren aanwezig op de lokatie om onze green screen op te bouwen. Graag willen we wel direct beginnen met opbouwen dus de ruimte waar we moeten werken moet niet volgebouwd zijn met spullen. Dit kost ons onnodig extra wachttijd met het gevaar dat we dan alsnog niet op tijd kunnen starten. De ruimte dus leeg aanleveren.